Prehrana

tzajtrk

Malčki v vrtcu pojedo do 20 obrokov tedensko, zato je področje prehrane v vrtcih zelo pomembno. Hranjenje vpliva na otrokovo dojemanje hrane. Prav zato se trudimo, da bi imeli naši malčki vedno zdrav in spoštljiv odnos do hrane, hkrati pa jim nudimo kakovostne obroke, ki jim pomagajo napredovati. Čas obroka je pomemben, zato se otroke spodbuja k samostojnosti in lepemu vedenju pri mizi.

Zdrava prehrana je ključ do zdravega razvoja otrok, saj v času rasti potrebujejo še posebej veliko vitaminov in mineralov. Ti so vsebovani v raznobarvni zelenjavi in sadju, zato našim malčkom vsakodnevno ponudimo okusne prigrizke.

Na meniju se pogosto najdejo različne vrste zelenjave in sadja, pri tem pa pazimo, da je izbrano lokalno in sezonsko živilo.

Ponosni smo, da v Vrtcu Malček v sodelovanju z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport izvajamo tudi tradicionalni slovenski zajtrk.

6c1861022ba5b6a51160be36956fbb86

PREHRANA V VRTCU MALČEK: Malčki so v vrtcu deležni 4 obrokov: zajtrka, dopoldanske sadne malice, toplega kosila in popoldanske malice. Na voljo je manj sladkan čaj ali voda.

V Vrtcu Malček imamo razdelilno kuhinjo, kamor se vsak dan dostavi svežo hrano, sezonsko sadje in zelenjavo.

Tedenski jedilniki so staršem na ogled, saj so vedno prisotni na oglasni deski vrtca. Jedilnik je prilagojen starostni skupini otrok. 

Urejeni so tudi posebni meniji za diete in alergike.

DOBAVA HRANE: Zdravo in svežo hrano dnevno dobavljamo iz izkušene kuhinje na Osnovni šoli Louisa Adamiča v Grosupljem. Kuharice iz njihove kuhinje že vrsto let skrbijo za raznovrstno hrano grosupeljskih otrok. Njihova kuhinja daje velik poudarek na lokalno hrano pridelano na okoliških kmetijah in domačijah.

Jedilnik si lahko ogledate tukaj.

______________________