O vrtcu

V mirnem, vaškem okolju, le streljaj izven Grosupljega se nahaja prijeten vrtec s koncesijo Občine Grosuplje, ki že od leta 2014 uspešno deluje na področju vzgoje in izobraževanja – Vrtec Malček, ki je tudi uradno vpisan v razvid pri Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport RS.

Tu veliko svojega časa prebivata dve skupini razigranih otrok, ki pod okriljem strokovnega kadra vsakodnevno spoznavata sebe, svet in okolico. Na dnevnem redu so vedno pesmi, pravljice in ples, poleg tega pa tudi druge dejavnosti, kot so likovne, gibalne ali izobraževalne urice.

Dneve pogosto preživljamo v zeleni naravi, s katero je vrtec obdan. Energijo najraje sprostimo na sprehodih po okoliških travnikih in zanimivih vaških poteh, kot je na primer pot do razvalin Boštanjskega gradu ali Radenskega polja, jezera, potokov, kmetije…

Včasih pa se najstarejši in najbolj pogumni otroci odpravijo tudi dlje, na izlet z avtobusom ali vlakom. Tudi za zabavo najmlajših je poskrbljeno, saj nas večkrat čaka kakšno presenečenje kar v vrtcu, na primer čarovnik, živali, medicinska sestra, gledališče, …

Zelo ponosni smo tudi na naše božične in zaključne prireditve, na katerih se Malčki vedno znova izkažejo!

Vrtec Malček se ponaša z moderno opremljenimi prostori in prijetno okolico, ki ponuja priložnost za mnogo dejavnosti na prostem. Na voljo je tudi velik vrt, kjer se otroci prosto ter varno gibajo.

Nenehno vlagamo v razvoj vrtca, saj se zavedamo, da lahko le tako ohranjamo kvaliteto naših storitev. Prav zaradi tega tudi skrbno načrtujemo naše vzgojno-izobraževalne programe in dejavnosti, ki malčkom omogočajo bogato osebnostno rast.